istoria dansului

Vals lent

Cunoscut initial sub numele de "Boston", acest dans era caracterizat, printre altele, de intoarceri lente cu miscari lungi si alunecate, partenerii tinandu-si mainile unul pe soldurile celuilalt.

istoria dansului

Tango

Tango-ul s-a nascut in Argentina, in Buenos Aires la sfarsitul secolului al XIX-lea, in suburbiile sarace ale orasului care adaposteau un numar foarte mare de emigranti de pe toate continentele.

istoria dansului

Vals vienez

Originea acestui dans se pierde in negura timpului, undeva prin 1520, cand a aparut, in Germania, primul stramos al Valsului, "Dreher-ul". Austria si Franta nu s-au lasat nici ele mai prejos, inventand propriile forme de proto-vals, "Weller-ul", in 1580, si "Nizzarda", in 1590.

istoria dansului

Foxtrot

Foxtrot-ul a aparut in vara lui 1914, gratie actorului de vodevil Harry Fox. Nascut in 1882 cu numele Arthut Carringford in Pomona, California, el a preluat numele de scena Fox dupa bunicul sau.

istoria dansului

Quickstep

Dezvoltat in timpul primului Razboi Mondial in suburbiile New York-ului, a fost interpretat initial de dansatori africani si caraibieni, debutul fiind in music-hall-uri americane, devenind foarte repede popular si in salile de dans.

istoria dansului

Samba

In forma sa initiala, samba provine din Brazilia, fosta colonie portugheza (devenita independenta in 1822) in care, ca si in celelalte colonii europene, au fost adusi mii de sclavi. O mare parte dintre acestia apartineau popoarelor Yoruba si Bantu (din Congo, Angola si Nigeria). Caracteristice acestor popoare erau petrecerile de cult, care puteau dura zile intregi si erau legate in principal de dans, al carui scop era provocarea extazului.

istoria dansului

Cha Cha

Se pare ca numele de Cha-Cha a aparut pentru prima data in Indiile de Vest; acolo exista o planta ale carei pastai contin niste seminte care atunci cand sunt scuturate in interiorul unui recipient scot un sunet a carui transcriere fonetica este "cha".

istoria dansului

Rumba

Exista doua surse ale Rumbei: una spaniola si alta africana. Insa dezvoltarea principala a avut loc in Cuba, desi au existat dezvoltari similare si in alte insule din Caraibe si in general din America Latina. Influenta Rumbei a aparut in secolul XVI-lea, odata cu importul sclavilor negri din Africa.

istoria dansului

Paso Doble

Paso Doble este cel mai misterios dintre toate dansurile sportive. Nu exista foarte multe informatii legate de istoria acestui dans, iar despre originea lui se pot face doar supozitii. Un lucru este insa cert: contine pasi simpli, de mars.

istoria dansului

Jive

Dupa descoperirea Indiilor de Vest de catre Columb, a inceput si comertul cu sclavi. Se estimeaza ca in perioada 1840-1900 au fost deportati din Africa, in coloniile Noii Lumi, peste 40 de milioane de afro-americani.

istoria dansului

Salsa

Istoria dansului Salsa este piperata cu zvonuri si contradictii, desi putini ar nega faptul ca muzica si dansul au originea, in mare parte, in Cuban Son. Multi accepta Salsa, asa cum o stim noi azi, ca fiind o interpretare mai veche a dansurilor Nord Americane.

istoria dansului

Kizomba

Kizomba este unul dintre cele mai populare tipuri de dansuri originare din Angola dansate in intreaga lume. La origine, Kizomba deriva din dansurile traditionale semba pe ritmuri de muzica din insulele Caraibe, insa spre deosebire de stilul traditional Semba, Kizomba se danseaza pe o muzica mai lenta, cu un ritm mai romantic.

Discutie: